Porovnanie a recenzie pôžičiek

Porovnajte si a vyberte ten najvýhodnejší úver.

Úplne zadarmo

Pôžičky si môžete porovnať bezplatne. Vyberte si tú najvýhodnejšiu.

Bez záväzkov

Porovnanie pôžičiek je nezáväzné. Cieľom je ponúknuť tú najlepšiu.

100% bezpečne

Tento web je úplne nezaujatý a poskytuje iba nestranné informácie.

VPôžičky.sk – nezávislý porovnávač bankových i nebankových úverov

VPôžičky.sk ponúka záujemcom o pôžičku prehľadné a užitočné informácie o jednotlivých typoch úverov. Jedná sa o úplne nezaujatý web, cieľom ktorého je čitateľom poskytnúť všetky informácie o bankových aj nebankových úveroch, ktoré potrebujú. Záujemcovia o pôžičku sa tu môžu nestranne informovať a následne sami urobiť to najlepšie rozhodnutie. Zásadnou chybou väčšiny záujemcov o úver je nedostatočný prieskum trhu. VPôžičky.sk im v tomto uľahčuje prácu.

Na čo si dať pozor pri dojednávaní pôžičky? Kde vziať najvýhodnejší úver na auto? Čo sú to mikropôžičky a aké sú ich výhody a nevýhody? Oplatí sa pôžičky na darčeky a dovolenku alebo je to cesta do dlhovej pasce? VPôžičky.sk pozná odpovede. Viac o týchto témach je možné dozvedieť sa v jednotlivých článkoch na tomto webe.

Bankové alebo nebankové úvery?

Banky väčšinou bývajú zárukou spoľahlivosti. Pri bankových inštitúciách by mal o úver žiadať každý, kto vie, že má bezproblémovú úverovú históriu a je schopný splácať. Banky si svojich klientov riadne preverujú a nepožičiavajú nikomu, kto nie je dostatočne úveruschopný. Medzi výhody bankových pôžičiek patrí možnosť požičať si vyššie čiastky peňazí a tiež dlhšia doba splatnosti. Úrokové sadzby, RPMN a ďalšie poplatky bývajú nižšie ako pri nebankových úveroch.

Rizikoví žiadatelia však v bankách neuspejú, a preto sa musia poobzerať po nebankových spoločnostiach. Tie cielia práve na týchto nebonitných záujemcov a ponúkajú úvery ako sú pôžičky bez registra, pôžičky bez doloženia príjmu, pôžičky pre nezamestnaných a dokonca aj pôžičky v exekúcii. Ide však o rizikové úvery, na ktoré si treba dať pozor. Výhodou týchto pôžičiek je veľmi jednoduché dojednanie a rýchle vybavenie. Nevýhodou sú však obrovské úroky a ďalšie poplatky.

Online žiadosť o pôžičku

Pôžičky online sú úvery, na ktorých dojednanie nie je nutné nikam chodiť a všetok proces je možné vyriešiť z pohodlia domova pomocou internetu. Často ich ponúkajú nebankové spoločnosti, mnohé banky si však začínajú uvedomovať ich výhodnosť pre klientov a ponúkajú ich taktiež.

Pôžičky online bývajú väčšinou rýchle na vybavenie. Pretože sa všetko rieši cez internet, je možné ušetriť čas aj zbytočné papierovanie. Poskytovatelia týchto úverov často pripisujú peniaze na účet veľmi rýchlo.

Čítať ďalej

Pôžičky bez potvrdenia príjmu

Pôžička bez doloženia príjmu je úver, pri ktorom nie je potrebné dokladať zdroj a výšku príjmov klienta. Tento úver sa môže javiť ako jednoduché riešenie finančnej krízy, je však potrebné dať pozor na podvodníkov v oblasti nebankových spoločností.

Tieto pôžičky cielia predovšetkým na skupiny ľudí, ako sú študenti, nezamestnaní, dôchodcovia a ženy na materskej. Ide však o značne rizikový úver, a preto je jeho čerpanie treba poriadne zvážiť. Väčšinou sa vždy nájde lepšia alternatíva.

Čítať ďalej

Kde si môžem vybaviť pôžičku?

V nebankovkách – nebankové subjekty poskytujú pôžičky, ktoré sú dostupnejšie pre väčší okruh ľudí, nakoľko nepožadujú tak prísne podmienky, ako je tomu pri bankách.

Peer-to-Peer – existuje možnosť zobrať si pôžičku peer-to-peer, čo znamená od bežného človeka.

Banky ponúkajú iba úvery, nie pôžičky. Najbližšie k pôžičke má spotrebný úver, ktorý má podobné parametre, ako klasická pôžička.

Čo treba sledovať pri pôžičkách?

Najdôležitejší údaj, ktorý treba pri pôžičkách sledovať, je výška RPMN, teda ročná percentuálna miera nákladov. Okrem toho výšku úroku, doby splatnosti a taktiež rôzne druhy poplatkov.

Čo je to RPMN?

RPMN (Ročná percentuálna miera nákladov) je celkové ročné náklady na úver vrátane úrokov a poplatkov, vyjadrené ako percento z celkovej pôžičky. RPMN sa používa na porovnanie nákladov na úver medzi rôznymi poskytovateľmi úverov.

Je možné požiadať o pôžičku online?

Áno. V súčasnej dobe pri niektorých poskytovateľov pôžičiek už ani neexistuje možnosť, kde by bolo možné požiadať o pôžičku na kamennej pobočke.

Môžem si zobrať pôžičku na čokoľvek?

Pôžičky od nebankoviek alebo úvery z banky je možné použiť na čokoľvek, ak ide o bezúčelové pôžičky či úvery. Pri každom druhu úveru či pôžičky je uvedené, či ide o účelovú alebo bezúčelovú pôžičku/úver.

Kto si môže zobrať pôžičku?

To, kto si môže vziať pôžičku, záleží vždy na poskytovateľovi. Nebankové subjekty ponúkajú pôžičky už takmer pre každého. Na trhu existujú pôžičky pre nezamestnaných, bez dokladovania príjmu alebo pre živnostníkov.

ako-funguje-exekucia

Ako funguje exekúcia: všetko, čo treba vedieť

Exekúcia je zásah vymáhajúci vykonanie právnych záväzkov. Ide o jeden z najsilnejších zásahov právnej moci, ktorý má za cieľ urýchliť vykonanie neurčitej (nie hotovostnej) istiny a...

Čítať viac

Rýchla pôžička ihneď pre každého – pôžička hneď teraz

V dnešnom rýchlom svete sa môžu kedykoľvek objaviť nepredvídané výdavky, ktoré zaskočia a prinútia ľudí hľadať okamžité finančné prostriedky. Tradičné úverové inštitúcie...

Čítať viac

Čo vám nesmú pred pôžičkou zamlčať?

V dnešnej dobe, kedy je požičiavanie finančných prostriedkov bežnou súčasťou života, je dôležité si byť plne vedomý toho, čo nesmú banky aj nebankové inštitúcie pred pôžičkou...

Čítať viac

Krátkodobé pôžičky – pôžičky bez registra

Finančné ťažkosti či neočakávané výdavky človeka niekedy privedú k tomu, že potrebuje peniaze ihneď. Ak stačí na výdavky menší obnos peňazí, riešením môžu byť krátkodobé...

Čítať viac

Hotovostné pôžičky – sú to pôžičky bez registra?

Hotovostná pôžička je typ produktu pre klientov s nižšími požiadavkami a teda aj nižšou bonitou. Je pre ňu charakteristické krátke trvanie schválenia a čo najrýchlejšie následné...

Čítať viac

Auto na pôžičku alebo radšej auto na lízing?

O tom, že auto je v dnešnej dobe vo väčšine prípadov priam nevyhnutnosťou, asi netreba dvakrát hovoriť. Niektorí ho používajú skôr na súkromné účely, pre iných je vlastne rovno...

Čítať viac